Založený: 19 Feb 2009 Príspevky: 18 Bydlisko: Brezno
pc neony - stroboskop
nic o tejto teme som nenasiel tak ze idem nacnut.... coskoro mi pride nova skrina a mam v plane do nej napchat maly hudobny osvetleny klub za pomoci neonov (studena katoda) tak ako to je na mnohych videach na youtube im blikaju v doprovode hudby...problem mam taky ze neviem ako na to a nejak som to tu na fore nenasiel...
_________________ AMD Phenom 9550 2200MHz,CPU Chladič ASUS SILENT KNIGHT AL, Doska Gigabyte GA-MA790X-DS4, RAM ADATA(KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz 5-5-5-18, grafika ASUS GeForce GTX285, Zdroj CoolerMaster Real PowerM700, 700W,HDD WD640GB,WD400GB skrinka RAIDMAX AZTEC, monitor LG Flatron 22"
Ne Mar 15, 2009 3:08 am
borec čestný člen
Založený: 04 Nov 2006 Príspevky: 2214 Bydlisko: Turč. Teplice
dajú sa kúpiť invertory citlivé na zvuk. ale samozrejme sa to dá aj spraviť. Problém je však ten, že katódy niesú určené na blikanie ale svietenie. ich životnosť tým blikaním rapídne klesá
presne tak suhlasim z borcom neony (studene katody) nie su presne urcene na taketo namahanie zo strany stroboskopu.
Pokial ide o studennu katodu je to pracuje na rovnakom principe ako ziarovka v tvojej lampe, cize jej trva nejaky ten cas kým sa rozsvieti a tam vznika ten problem ze vlakto ktore je na katode sa musi rozohriat do ucitej teploty a potom sa zapne (tebe sa to zda ze je to hned ale nejaky cas to trva).
Tym sa rapidne znižuje zivotnost studenych katod pretoze nie su stavane na taketo zatazenie zo strany uzivatela.
Neodporucam ti to pouzivat, ale ak mas peniaze na nove neony tak prosim.
Najlepsím riesenim v tomto pripade na "stroboskop" su led diody ktore su nato ako stvorene ich zivotnost je velmi velka.
Ale mozem povedat zo svojej strany ze uz som vydel blikat aj neon na stroboskope. No asi po 5 ,min som to musel vypnut lebo ma priserne zacali boliet oci z toho. Ako stroboskop bol doma zostrojeny dal sa napojit na hudbu aj trimrom urcovat ako rychlo alebo pomali bude blikat.
Ne Mar 15, 2009 3:49 pm
maxi novice
len prilezitostne by mi to tam blikalo a aj to by bolo zatienene ci ze len obsah skrinky by bol v zableskoch neonu a s tou zivotnostou ak by zvladla blikat zo 60hodin tak to staci otazne je ci sa da niekde zohnat taky menic ktory by bol citlivy na zvuk ...premyslal som aj na led ale neviem ako by som to spravil mate daku schemu ktora by bola na ledky? alebo ich len napicham do serie a napojim na zvuk ako som to robil v 14tich
_________________ AMD Phenom 9550 2200MHz,CPU Chladič ASUS SILENT KNIGHT AL, Doska Gigabyte GA-MA790X-DS4, RAM ADATA(KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz 5-5-5-18, grafika ASUS GeForce GTX285, Zdroj CoolerMaster Real PowerM700, 700W,HDD WD640GB,WD400GB skrinka RAIDMAX AZTEC, monitor LG Flatron 22"
Ne Mar 15, 2009 11:35 pm
borec čestný člen
Založený: 04 Nov 2006 Príspevky: 2214 Bydlisko: Turč. Teplice
klasika, výkonový tranzistor ktorý bude spínať ledky. tranzistor budeš regulovať z výstupu zvukovky. myslím že sa tu niekde taká schéma aj potulovala
no presvecili ste ma na tie ledky, ale nic som tu nenasiel na LED Stroboskop co by som mohol vyuzit tak to vyriesim rychlo jednoducho a efektne s stavebnicou za 7stovak http://www.avelmak.sk/index.php?lm=590&pg=det&article=27420 rozlozim tie farebne kanaly po skrinke aby mi blikali len odrazi z plechov
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre