Založený: 29 Júl 2008 Príspevky: 2 Bydlisko: Martin
RastiQ napísal:
na aky procesor??
Je to na E2140 (pôvodne 2x1600 Mhz, teraz 2x2670 Mhz) Dôvod je, že sa mi začal prehrievať, ani detaktovanie nepomohlo, ani aktualizácia biosu.
Po Aug 04, 2008 5:26 pm
doodeec starter tuner
Založený: 18 Júl 2007 Príspevky: 290 Bydlisko: doma alebo v Brne
Michaelo105 napísal:
Je to na E2140 (pôvodne 2x1600 Mhz, teraz 2x2670 Mhz) Dôvod je, že sa mi začal prehrievať, ani detaktovanie nepomohlo, ani aktualizácia biosu.
detaktovat.....sry ja nemozem to som este teda nepocul ...inac este troska OT, neviem preco si vsetci myslia ze ked maju dvojjadrovy procesor, tak frekvencia je 2x frekvencia jadra /OT
ale k veci...Freezer 7 Pro ti mozem odporucat, mam s nim velmi dobre skusenosti aj pri pretaktovani... Freezera extreme som osobne este nedrzal ani neskusal takze porovnat neviem
_________________ HP pavilion dv6799ec - Intel Crestline PM965, Penryn T8100 2.1GHz, 2x2048 DDR2 667MHz 5-5-5-15, 250GB SATA, 8400M GS 256MB, 15.4" WXGA, Lightscribe DVD, Vista Home Premium SP1 32bit
.
Project: Green Elite
.
fuck 64bit OS :P
Po Aug 04, 2008 5:57 pm
sk1llord novice
Založený: 10 Aug 2007 Príspevky: 33
Vyťahujem trošku starú tému, ale robiť novú nechcem...
Takže potreboval by som poradiť neaký chladič na socket 775 (LGA), konkrétne na E8400. Doska je EP45-DS3R. CPU plánujem taktnúť. Chladič by bol najlepšie pasív ( nechcem zbytočný hluk, ale ak to inak nepôjde, v poriadku.) Jedná sa mi trošku aj o design chladiča, bočnica je priehladná. Btw. skrinka je big tower.
Po Jan 26, 2009 2:35 pm
borec čestný člen
Založený: 04 Nov 2006 Príspevky: 2214 Bydlisko: Turč. Teplice
ninja2 ako pasív alebo noctua NH-U12P ako aktív, niet o čom
Váham medzi tou ninjou a AC freezer xtreme.. Noctua, to asi nie moc prehnane drahá, aj keď chladič je tichý a má aj pomerne dobrý chladiaci výkon.. Ale to skôr na neaké vyššie takty.. Neviete ako je to pri ninji, či je tam už nanesená pasta ?
Na ninje ma odrádza trošku velkosť, i keď čím je väčší tak tým sa teplo dokáže lepšie rozložiť, to je zanedbatelné, ale, pretže mám case NV-690, kde je 6 chladičov. Dolné nasávanie, predný náfuk, 2x vrchný výfok, zadný výfuk a ešte výfuk tepla s pod matičnej dosky.
Na extreme ma láka lepšia cena, je o niečo menší, lepší design, odrádza troška ďalší chladič, ale tak to nieje velký problém..
Po Jan 26, 2009 11:21 pm
borec čestný člen
no neviem, ale ten freezer je dosť veľký a k ninje sa to vlastnosťami ani nepriblíži. záleží na tebe či preferuješ pasívne chladenie, alebo aktív. pretože ninja je výhradne konštruovaná ako pasívne riešenie. a freezer zasa naopak- aktív.
V podstate ano, nevieš náhodou či tam je pasta nanesená alebo či je dodávaná, prípadne či ju treba dokúpiť... ?
A ešte jedna otázočka, trošku OT, ale ku chladičom, prehrabával som sa na alze a našiel tam toto čudo, čo to preboha je ? Ak som správne pochopil je to vodné chladenie na CPU, ale tak aký to má zmysel ?
Po Jan 26, 2009 11:43 pm
borec čestný člen
zmysel nulový, hociaký vzduchový cooler to trhne vo výkone
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre